Wednesday, February 25, 2009

7--9 MAC 2009 RIDE!!! to empangan pergau

Hari Pertama: 7/03/2009 (Sabtu)
SG Buluh R & R
Jam 8.00am tayar golek

Route : Sg Buluh - Simpang Pulai-Pos Slim - Gua Musang - Tmn Negara Kuala Koh.

Hari Kedua : 8/03/2009 (ahad)
Route : Kuala Koh - Dabong - Jelawang- Jeli - Pergau Dam

Hari ketiga : 9/03/2009 (Isnin)
Route : Pergau Dam - Pulau Banding - Grik - Kuala Kangsar - Hiway Plus ke Kuala Lumpur

ride Cameron highlands, 22/2/09

"Ride Santai sambil Beramal"
Cameron highlands, 22/2/09

anjuran
Andalas Bikers Club (ABC) (KLANG)
FT Bikers Club (FTBC)
Free Rider Gombak Clan (FRGC)
MBC
SuperBikeMalaysia (SBM)
Terjahbikerz.com (GT)
4Strokers.com (M4SC)
Genuine Bikers (GB)

seramai lebih kurang 200 superbikers join ride ni
============================
dari rawang ke tapah ke smpang pulai ke cameron..
ada polis eskot dari rawang hingga ke cameron...
sampai ke cameron dalam pukul 1 pm.
makan dan lepak...
lepas tu hujan lebat gila. motor aku ayaq masuk air filter.
(park dlm hujan kot) atau udara dia lembab...
jadi motor aku semput2 masa bawak.
aku tak jadi balik la... lagi pun dah gelap, hujan pulak. bahaya
aku dan bini pun tidoq kat sana cari hotel murah...

esoknya aku repair motor DIY la, kat kedai makan...
aku buang air filter...ganti dgn dawai basuh pinggan...

-->balik ikut Jalan lama keluaq kot Tapah. memang mencabar gila...
sebab nak save time. bini aku sampai pening pening......aku tak pernah ride ikut jalan ni lagi.. dan ni kira 1st time la aku ride pi cameron...memang FUH! mencabar gila!!! jalan lama ni...
kalau brake tak makan, tq babai laaa

dan kami balik berdua saja, tak dak bikers lain pun... depa semua dah balik semalam...

-->sampai tadi 7.30 malam, bertolak pukul 3.30pm
syukur alhamdullillah sampai selamat

ni gambir2 nya


kat rnr rawang briefing


dah sampai


tudia motor


motor aku sebelah motor alip CBR400 jugak


macam kat oberseas






sampai tol tapah dari cameron ikut jalan lama.. fuh penat ooo


dah sampai umah...

tq

latest news

  • - Come and join Quit KL deck release and video screening this week!
    1 month ago

Followers