Thursday, June 18, 2009

go skateboarding day 2009!


okgo!

Wednesday, April 22, 2009

Friday, March 13, 2009

Perhimpunan Skuter Kebangsaan (PSK) 18-22 MAC 09


18-22 mac 2009 - Stadium Paroi. Seremban.Negeri 9...
JOM!! sapa nak ride. 21 Mac kita konvoy dari KL. email aku wankedah@skatemalaysia.com

Vespa Skate Tour…28-29 Mac 09


Aku rasa ni yg first di Malaysia.. tak pernah buat lagi kot... Ni Idea Padin...

Kepada semua SKATEBOARDERS yang berdekatan dengan daerah Lembah Klang atau yang berminat serta memiliki sebuah Vespa atau Lambretta, anda dijemput untuk menyertai Skate tour nie. Skate tour nie tidak disponsor oleh mana-mana pihak maka segala perbelanjaan adalah ditanggung sendiri (minyak, makan dan penginapan). Member-member skate yang takdak Vespa plak bolehlah tumpang member skate yang ada Vespa kalu owner Vespa sudi… Yang penting ride naik Vespa/Lambretta.

VST ini tiada program yang khusus tetapi ianya akan bermula di KL, di mana kita semua akan berkumpul di Traffic Light, Kampung Chubadak, Sentul (Simpang 4 bawah flyover highway Karak tu) pada jam 7.30 am dan seterusnya bertolak ke Temerloh. Kita akan singgah untuk skate di Skatepark Temerloh dan lepak bersama-sama member skate dan Vespa Temerloh. Kemudian sekitar jam 2pm kita akan ride ke Kuantan untuk skate di skatepark JBS, Kuantan dan lepak ngan member-member vespa di sana. Malam kita akan camping di Pantai Teluk Chempedak. Kita akan bertolak pulang ke KL pada hari Ahad jam 2-3pm.

Jadi, kepada member-member skate dan juga Vespa di Temerloh dan Kuantan diharap dapatlah bagi bantuan infos mengenai skate spot, tempat makan, bengkel vespa dan arah jalan semasa rombongan sampai di bandar anda nanti. Skate Tour ini juga akan diselitkan dalam skate video terbaru Climax iaitu The “Rakupan”. Di harap semua dapat memberi kerjasama supaya skate tour ini sukses. Segala pertanyaan boleh terus email kepada saya atau menelefon terus En. Bazly di talian 016-6218463. Okgo…

Aku mungkin naik Piaggio Hexagon aku.. janji geng Vespa jugak... okgo!

wankedah@skatemalaysia.com

LETS RIDE AND SKATE!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Tuesday, March 10, 2009

Competition dan skateboard

la ni dah byk competition skateboard, merata tempat.. banyak negeri pun buat..
tapi ramai dok komplen.. awat byk sgt kat area KL ? awat tak buat kat negeri2 lain?

- skatemalaysia tak dak kuasa la nak buat skate competition... kami Non profit... tak dak peruntukan langsung.. kami support saja takat mampu

- syukur la dah ada skate com.. dulu2 setahun sekali saja di LOT 10.. aku pun pi dari kedah naik bas, padin pun sama pi dari penang.. kami tak pernah komplen pun kata jauh atau susah..
semangat la sikit

tok sah la byk komplen....

Wednesday, February 25, 2009

7--9 MAC 2009 RIDE!!! to empangan pergau

Hari Pertama: 7/03/2009 (Sabtu)
SG Buluh R & R
Jam 8.00am tayar golek

Route : Sg Buluh - Simpang Pulai-Pos Slim - Gua Musang - Tmn Negara Kuala Koh.

Hari Kedua : 8/03/2009 (ahad)
Route : Kuala Koh - Dabong - Jelawang- Jeli - Pergau Dam

Hari ketiga : 9/03/2009 (Isnin)
Route : Pergau Dam - Pulau Banding - Grik - Kuala Kangsar - Hiway Plus ke Kuala Lumpur

ride Cameron highlands, 22/2/09

"Ride Santai sambil Beramal"
Cameron highlands, 22/2/09

anjuran
Andalas Bikers Club (ABC) (KLANG)
FT Bikers Club (FTBC)
Free Rider Gombak Clan (FRGC)
MBC
SuperBikeMalaysia (SBM)
Terjahbikerz.com (GT)
4Strokers.com (M4SC)
Genuine Bikers (GB)

seramai lebih kurang 200 superbikers join ride ni
============================
dari rawang ke tapah ke smpang pulai ke cameron..
ada polis eskot dari rawang hingga ke cameron...
sampai ke cameron dalam pukul 1 pm.
makan dan lepak...
lepas tu hujan lebat gila. motor aku ayaq masuk air filter.
(park dlm hujan kot) atau udara dia lembab...
jadi motor aku semput2 masa bawak.
aku tak jadi balik la... lagi pun dah gelap, hujan pulak. bahaya
aku dan bini pun tidoq kat sana cari hotel murah...

esoknya aku repair motor DIY la, kat kedai makan...
aku buang air filter...ganti dgn dawai basuh pinggan...

-->balik ikut Jalan lama keluaq kot Tapah. memang mencabar gila...
sebab nak save time. bini aku sampai pening pening......aku tak pernah ride ikut jalan ni lagi.. dan ni kira 1st time la aku ride pi cameron...memang FUH! mencabar gila!!! jalan lama ni...
kalau brake tak makan, tq babai laaa

dan kami balik berdua saja, tak dak bikers lain pun... depa semua dah balik semalam...

-->sampai tadi 7.30 malam, bertolak pukul 3.30pm
syukur alhamdullillah sampai selamat

ni gambir2 nya


kat rnr rawang briefing


dah sampai


tudia motor


motor aku sebelah motor alip CBR400 jugak


macam kat oberseas






sampai tol tapah dari cameron ikut jalan lama.. fuh penat ooo


dah sampai umah...

tq

Monday, February 02, 2009

main bola? mana padang bola???

dah tak dak padang bola di KL...
dulu aku join kelab bola setiawangsa.. tapi lani padang bola dah tak dak
dah jadi apartment.. cuba ronda2 area ampang atau wangsa maju.. mana ada dah padang bola

jadi semua org pi main kat futsal... tapi sapa yg kaya???
dah la main kena duit.. nak kena booking2 pulak...

susahnya...macamana sukan bola sepak nak maju???

mana kementerian belia dan sukan? apa hang pa buat??

padang bola.. no more!!!

Wednesday, January 14, 2009

Boycott Israeli products !!!!!!!!!!!!

"For various reasons Governments will not do anything to put a stop to Israeli intransigence. It remains for the people to take positive action individually or through their Non-Governmental Organisations (NGO).

“We propose that the peoples of the world boycott Israeli products and stop all trade with Israel."

- Tun Dr Mahathir Mohamad @ chedet.cc
Chairman
Kuala Lumpur Foundation to Criminalise War
and Perdana Global Peace Organisation

Tuesday, January 13, 2009

Transformers: Revenge of the Fallen Teaser Poster Revealed!


Transformers: Revenge of the Fallen Teaser Poster Revealed!

Revenge is coming! Thought there was nothing else new to see this week? Guess again! Yahoo has debuted the first teaser poster for Transformers: Revenge of the Fallen, the highly anticipated sequel to Michael Bay's explosive giant robots action movie from 2007. Don't forget this is just a teaser, it's meant to show only enough to get you excited. I'm pretty sure this answers those questions about whether "The Fallen" is a character or just part of the title. Could those glowing eyes be from The Fallen, the fiery demonic robot, or could they maybe be from Jetfire, the same SR-71 Blackbird we've mentioned previously?


latest news

  • - Come and join Quit KL deck release and video screening this week!
    1 month ago

Followers